Úgy tűnik, egyre többen szeretnének Lionel Messi közelében élni, az argentin labdarúgózseni ugyanis az idén már David Beckham klubját, az Inter Miamit erősíti. A csapat ugyan be sem jutott a rájátszásba, de ettől még Miami vonzereje cseppet sem csökkent. Sőt. 

Inter Miami's Argentine forward #10 Lionel Messi looks on during the Major League Soccer (MLS) football match between Inter Miami CF and FC Cincinnati at DRV PNK Stadium in Fort Lauderdale, Florida, on October 7, 2023. (Photo by Chris Arjoon / AFP)
Lionel Messi, az Inter Miami szupersztárja is idegenforgalmi látványosság lett.
Fotó: AFP

A Business Insider információi szerint az Amazon 50 ezer négyzetméternyi irodát keres magának Miamiban, követve alapító-vezérigazgatóját, Jeff Bezost, aki pár hete közölte, hogy Seattle-ből Miamiba költözik. A Bloomberg viszont úgy tudja, hogy fordítva történt a dolog: a helykeresés már azelőtt elkezdődött, hogy Bezos a napfényre szavazott a Seattle-t jellemző zord északnyugati klíma helyett. 

Jeff Bezost a melegebb éghajlat mellett az is motiválta, hogy közelebb kerüljön a szüleihez és a Blue Origin vevű űrtechnológiai vállalatának a floridai Cape Canaveralban lévő üzeméhez. Októberben Bezos 79 millió dollárért vásárolt egy hét hálószobás villát a floridai Indian Creekben. 

2023 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Radhika Jones - ArrivalsBEVERLY HILLS, CALIFORNIA - MARCH 12: Lauren Sánchez (L) and Jeff Bezos attend the 2023 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Radhika Jones at Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on March 12, 2023 in Beverly Hills, California. (Photo by Lionel Hahn/Getty Images)
Jeff Bezos Amazon alapító-vezérigazgató és felesége egy díjátadón.
Fotó: Getty Images

Ez az egyik legfelkapottabb környék az amerikai üzletemberek és művészek körében. A Zillow ingatlanközvetítő társaság 2021-ben az Egyesült Államok legdrágább környékének nevezte a magántulajdonban lévő szigetet. A szuper biztonságos, szigorúan őrzött Indian Creeken többi között Carl Icahn nagybefektető, Jared Kushner és Ivanka Trump is vett ingatlant az utóbbi időben. 

Az Amazon szóvivője a Business Insidernek cáfolta a szerves összefüggést a főnök és a cég egy részének egy helyre költözése között, ő azzal indokolta a többlet-irodaigényt, hogy a vállalat az elmúlt években organikusan növekedett a miami régióban, már több mint négyszáz alkalmazottja dolgozik ott, és kell a hely számukra. Az ideális megoldást még nem találták meg, nem kötöttek bérleti szerződést senkivel. De dolgoznak rajta.

Stock,Photo,Miami,Beach,Indian,Creek,Island,And,Biscayne,Bay
Indian Creek az egyik legfelkapottabb hely az amerikai luxusingatlan-piacon.
 Fotó: Felix Mizioznikov

Miami gazdasági vonzereje az utóbbi években rohamosan nőtt, az amerikaiak és a vállalkozások tömegesen költöznek a városba. A folyamat a pandémiával felerősödött, azóta a nagy nevek közül a Citadel fedezeti alap és az Anaplan technológiai vállalat is Miamiba költözött.