Közélet

Ismét a Fekete-tengerről rakétáznák Ukrajnát az oroszok

Három cirkálórakéta indítására alkalmas hajót is a térségbe rendeltek.

A jelek szerint az orosz hadvezetést nem zavarták meg a fekete-tengeri flotta veszteségei az elmúlt hónapokban, ismét Kalibr cirkálórakétákkal ellátott hajókat vezényeltek a Fekete-tengerre az ukrán haditengerészet közlése szerint.

This grab taken from a handout footage released by the Russian Defence Ministry on July 21, 2023 shows a Russian Black Sea Fleet warship firing a cruise missile during drills in the Black Sea. (Photo by Handout / Russian Defence Ministry / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Russian Defence Ministry / handout" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Fotó: AFP

Az ukránok szerint az orosz haditengerészetnek nyolc hajója áll készültségben a Fekete-tengeren, melyből három hordoz cirkálórakétákat. Ezek együttesen 24 Kalibr rakétát képesek útnak indítani – írja a Kárpáti Igaz Szó, hozzátéve, hogy a hajók megjelenése újabb rakétatámadások veszélyét vetítik előre.

Az Azovi és a Földközi-tengeren egy-egy orosz hadihajó teljesít harci szolgálatot az ukrán haditengerészet közleménye szerint.

 

cirkálórakéta Ukrajna Kalibr
Kapcsolódó cikkek