Közélet

Karácsony Gergely a vendégmunkásokról: nem azzal van baj, hogy külföldiek

A főpolgármester szerint Budapest nem engedi a vendégmunkások munkaerő-kölcsönzéssel való alkalmazását. A városvezető szerint nem azzal van baj, hogy ezek az emberek külföldiek, hanem a munkaerő-kölcsönzéssel. Karácsony saját közösségi oldalán reklámozza a Biodómba szervezett hétvégi állásbörzét, melyen 31 fővárosi cég és intézmény keres új dolgozókat.

Első alkalommal tart állásbörzét pénteken és szombaton a Biodómban a Fővárosi Önkormányzat – derül ki a Főpolgármesteri Hivatal keddi közleményéből.

Fotó: Csudai Sándor

A tájékoztatás szerint a Fővárosi Önkormányzat cégein és intézményein keresztül mintegy 27 ezer főnek ad munkát, és ezek az állások stabil és kiszámítható munkahelyek. A november 10–11. közötti Budapesti Állásbörzén 31 kitelepülő cég és intézmény állásajánlataiból válogathatnak a látogatók.

A közlemény felhívja a pályakezdőknek szóló Budapest-, és Roma ösztöndíjprogram, valamint az ösztöndíjas foglalkoztatás lehetőségére is a figyelmet. A rendezvény pénteken 9–19, szombaton 10–16 óra között várja a látogatókat.

Az eseményt Karácsony Gergely főpolgármester is reklámozza Facebook-oldalán, melyben arról is ír, 

hogy Budapest nem engedi a vendégmunkások munkaerő-kölcsönzéssel való alkalmazását. A városvezető szerint nem azzal van baj, hogy ezek az emberek külföldiek, hanem a munkaerő-kölcsönzéssel.

 

Karácsony Gergely Fővárosi Önkormányzat Budapest vendégmunkás
Kapcsolódó cikkek