Közélet

Magyarország száz darab lélegeztetőgépet küldött Ukrajnának

Lvivből Odessza, Mikolajiv, Harkiv, Kijev és más települések egészségügyi intézményeibe szállítják majd Magyarországról a lélegeztetőgépeket.

Magyarország összesen 100 darab lélegeztetőgépet küldött november 20-án Ukrajnának – közölte Makszim Kozickij, a Lvivi Regionális Katonai Igazgatóság vezetője. 

Closeup,Oxygenator,Of,Ecmo,(extracorporeal,Membrane,Oxygenation),In,Critical,Care
Fotó: Shutterstock

Az Interfax hírügynökség beszámolója szerint az egyenként több mint 30 ezer euróba (körülbelül 11,4 millió forintba) kerülő gépek már Lviviben vannak, innen fogják az eszközöket továbbszállítani Odessza, Mikolajiv, Herszon, Harkiv, Dnyipropetrovszk, Kijev, Zaporizzsja, Szumi, Ternopil, Ivano-Frankivszk, Poltava egészségügyi intézményeibe – írta Kozickij a Telegram-csatornáján.

Köszönet Magyarország kormányának azért a döntésért, hogy finanszírozta államunk számára ezeket az orvosi berendezéseket.

Köszönet a Magyar Ökumenikus Szolgálatnak, amely Ukrajna Egészségügyi Minisztériumával együttműködve leszállította az eszközöket. A gépek megbízhatóan működhetnek országunk hozzáértő szakorvosai kezében, és a maga módján segítik közelebb hozni a fő győzelmet” – fogalmazott a Regionális Katonai Igazgatóság vezetője. 

 

Ukrajna orosz-ukrán háború lélegeztetőgép
Kapcsolódó cikkek