A Budapesti Közlekedési Központ közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy november 2-án elkezdődött a Nyugati téren és a Jászai Mari téren a Szent István körúti kerékpársáv kialakítása. A tervek szerint ez hasonlóan zajlik majd, mint ami az Üllői úti kerékpársávnál történt. A Magyar Nemzet szerint a korábban az Üllői úton felbukkanó kerékpársáv-elválasztó oszlopok, a „Karácsony-karók” sokakat felháborítottak.

20200520 BudapestIllusztrációIrányonként egy sávosra csökkent a közlekedésa Körúton, a nemrég felfestett kerékpársáv miatt. Emiatt rendszereseka torlódások, a dugók Fotó: Hatlaczki Balázs HBBors20200520 Budapest

Illusztráció
Irányonként egy sávosra csökkent a közlekedés
a Körúton, a nemrég felfestett kerékpársáv miatt. Emiatt rendszeresek
a torlódások, a dugók
 
Fotó: Hatlaczki Balázs HB
Bors
Fotó: Hatlaczki Balazs / Bors

A lap által megkérdezettek körében a Szent István körúton is hasonló fogadtatás várható majd, mint a másik kerékpársáv esetében. A nyilatkozó autósok többsége úgy vélekedik, hogy értelmetlen a városvezetés közlekedéspolitikája. Az egyik megkérdezett árurakodó arra panaszkodott, hogy nem tudja majd megoldani a körúti boltok árufeltöltését.

A tervek szerint november 8-ára végeznek majd a szóban forgó kerékpárútszakasz kialakításával, azaz akkor fognak megjelenni a sokat kritizált oszlopok.