Közélet

A háború legnagyobb légicsapását hajtotta végre Oroszország

A 18 óráig tartó bombázás során számos polgári célpontot ért találat, és legalább 13-an meghaltak. Többek között szülészeti osztály, lakóházak és bevásárlóközpont is volt a csapás célpontjai között.

A háború kezdete óta az egyik legnagyobb légicsapást hajtotta végre Oroszország pénteken, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint mintegy 110 rakéta és drón célozta Ukrajnát, melyek többségét az ukrán államfő szerint sikerült elhárítani.

Az ukrán elnök elmondta, hogy a támadás szülészeti osztályt, oktatási intézményeket, lakóházakat és egy bevásárlóközpontot is eltalált, és a halálos áldozatok száma legalább 13 a The Guardian tudósítása szerint.

Kijevet is találat érte a bombázás során. Fotó: Anatolii Stepanov

Zelenszkij elmondta azt is, hogy az oroszok ballisztikus és cirkálórakétákat is bevetettek a mintegy 18 óráig tartó, az ország számos területét célzó bombázás során. Ha az elnök számításait megerősítik, úgy ez volt az orosz invázió óta a legnagyobb légitámadás Ukrajna ellen, felülmúlva a tavaly novemberi, 96 rakétát útnak indító korábbi rekordot.

A bombázás csütörtök este indult, és legalább hat városban – köztük a fővárosban, Kijevben is – talált el célpontokat szerte Ukrajnában. Félő, hogy a halálos áldozatok száma tovább nő, és a sebesültek száma is magas.

 

Volodimir Zelenszkij Ukrajna háború bombázás Oroszország
Kapcsolódó cikkek