A 2024-es európai választások előtt elfogadták a Demokrácia védelmének csomagját – közölte az Európai Bizottság. A csomag központi eleme egy jogalkotási javaslat, amely fokozni fogja a harmadik országok nevében végzett érdekképviseleti tevékenységek átláthatóságát és demokratikus elszámoltathatóságát, amelyek célja a politika, a döntéshozatal és a demokratikus tér befolyásolása.

BELGIUM - THE EUROPEAN COMMISSION IN BRUSSELS
Fotó: Hans Lucas via AFP

A javaslat két ajánlást is tartalmaz, amelyek célja a szabad, tisztességes és ellenálló választások előmozdítása, valamint a polgárok és civil társadalmi szervezetek részvétele a politikai döntéshozatalban.

Egy nemrégiben készült Eurobarométer-felmérés azt mutatja, hogy az európaiak 81 százaléka gondolja úgy, hogy a demokratikus rendszereinkbe való külföldi beavatkozás komoly probléma, amellyel foglalkozni kell. Legfőbb ideje, hogy napvilágra kerüljön a rejtett idegen befolyás.

A külföldi érdekképviselet átláthatóságának biztosítása

Az nyitott a világ felé, és aktívan együttműködik partnereivel szerte a világon – írta a bizottság. Amennyiben a harmadik országok kormányai érdekképviseleti tevékenységet folytatnak céljaik előmozdítása és az EU demokratikus folyamatainak befolyásolása érdekében, ezt átláthatóvá kell tenni.

Az Európa Tanács biztosa felszólította a parlamentet, hogy ne szavazza meg a szuverenitásvédelmi törvényt

A ET emberi jogi biztosa szerint a Szuverenitásvédelmi Hivatal lehetőséget adna az emberi jogok súlyos megsértésére.

A harmonizált szabályokra vonatkozó javaslat célja az átláthatóság és a demokratikus elszámoltathatóság közös magas szintjének biztosítása EU-szerte a harmadik ország kormánya nevében szervezett szervezetek által végzett lobbikampányokkal és hasonló tevékenységekkel kapcsolatban.

A javaslat a következő átláthatósági követelményeket írja elő:

  • Nyilvántartásba vétel az átláthatósági nyilvántartásban : a harmadik ország nevében érdekképviseleti tevékenységet végző szervezeteknek regisztrálniuk kell magukat az átláthatósági nyilvántartásban. A tagállamokat felkérik, hogy e célból hozzanak létre vagy alakítsanak ki meglévő nemzeti nyilvántartásokat.
  • Nyilvános hozzáférés: az ilyen érdekképviseleti tevékenységekre vonatkozó adatok kulcselemei nyilvánosan hozzáférhetők lesznek, lehetővé téve az átláthatóságot és a demokratikus elszámoltathatóságot. Ez vonatkozik például a kapott éves összegekre, az érintett harmadik országokra és a tevékenységek fő céljaira.
  • Nyilvántartás vezetése: a harmadik ország nevében érdekképviseleti tevékenységet végző szervezetek kötelesek az érdekképviseleti tevékenységgel kapcsolatos legfontosabb információkat vagy anyagokat a tevékenység befejezését követő négy évig nyilvántartani.

A javaslat arányos szabályokat és biztosítékokat tartalmaz annak elkerülése érdekében, hogy a regisztrációs követelményekkel visszaélve ne lehessen korlátozni az alapvető jogokat – például a véleménynyilvánítást vagy az egyesülési szabadságot –, s elkerülhető legyen a polgári tér indokolatlan korlátozása, nevezetesen:

  • a független felügyeleti hatóságok csak megfelelően indokolt esetekben és arányos módon kérhetnek korlátozott nyilvántartást,
  • a hatóságoknak biztosítaniuk kell, hogy a regisztrációból ne származzanak hátrányos következmények,
  • kellően indokolt esetben az információk nyilvánosságától való eltérés lehetősége,
  • a javaslat szerinti teljes harmonizáció megakadályozza, hogy a tagállamok további követelményeket és gyakorlatokat tartsanak fenn vagy vezessenek be.

Európa büszke arra, hogy nyitott demokrácia

Naivitás lenne azt gondolni, hogy a demokráciának nincs szüksége védelemre – Vera Jourová, az értékekért és az átláthatóságért felelős alelnök kommentálta a döntést. A mai világban ennek éppen az ellenkezője van. És nem szabad engednünk, hogy Putyin vagy bármely más autokrata burkoltan beavatkozzon demokratikus folyamatunkba. A külföldi beavatkozás veszélyét egy új, átláthatóságot előíró törvénnyel fogjuk kezelni. A jövő évi európai parlamenti választások előtt pedig a tagállamokkal közösen megerősítjük a választások integritását, offline és online is.

Ezzel a javaslattal a bizottság nemcsak az EU-ban, hanem globális szinten is hozzá kíván járulni ahhoz, hogy a külföldi befolyást észszerűsített és arányos módon, az alapvető jogok teljes körű tiszteletben tartása mellett lehessen felállítani.

Mi a következő lépés?

A bizottság várakozással tekint az Európai Parlament és a Tanács teljes elkötelezettsége elé, hogy az európai parlamenti választások előtt döntő előrelépést tegyen a demokrácia területére vonatkozó valamennyi jogalkotási javaslat tekintetében; valamint az érintett nemzeti – köz- és magánszereplők – széles köre számára az európai demokrácia cselekvési terv és a demokrácia védelmét szolgáló új csomag végrehajtásának biztosítása.

A 2024-es európai parlamenti választások előtt a bizottság a politikai hirdetések átláthatósága és az aláírók közötti együttműködés iránti meglévő kötelezettségvállalásokra építve előmozdítja a választások előtti párbeszédeket és együttműködést az online platformokkal és a félretájékoztatásra vonatkozó gyakorlati kódex más aláíróival.