Továbbra is nagy erőkkel folyik a baloldal egyik legnagyobb botrányával, a 99 Mozgalom félmilliárdos adománygyűjtésével összefüggésben a nyomozás – erről a Magyar Nemzet írt.

20230419 BudapestKarácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatójaFotó: Kallus György LUS Világgazdaság  VG
Ellenzéki adománygyűjtés: teljes gőzzel nyomoznak – egymást érik a kihallgatások. Fotó: Kallus György/Világgazdaság

A lap szerint ezt igazolja, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester által alapított szervezet „mikroadományai” miatt indult eljárásban értesüléseik szerint már több tanút is kihallgatott a nyomozó hatóság.

A meghallgatott személyek között szerepel többek között az MSZP két munkatársa, akik a párt ezzel kapcsolatban kiadott közleménye szerint részt vettek egy adományláda felbontásában, a ládába érkezett összeg megszámolásában és jegyzőkönyvezésében. Ők azt állították, hogy a fellelhető tíz jegyzőkönyvből mindössze egyet írtak alá, hiába szerepel az összesen a nevük. Márpedig ez azt jelenti a Magyar Nemzet következtetése szerint, hogy 

valakik az adománygyűjtő ládák tíz okiratából kilencet meghamisíthattak.

A lap korábbi információi szerint a jegyzőkönyvek aláírása Karácsony Gergely jogi főtanácsadója, Tordai Csaba belvárosi ügyvédi irodájában történt. A helyszínen a közelmúltban házkutatást tartottak a nyomozók, és úgy tudni, hogy Gyurcsány Ferenc volt államtitkáránál a hatóság okirat-hamisítás gyanúját erősítő bizonyítékokat foglalt le. Pár napra rá a hatóság kiszállt a 99 Mozgalom hivatalos képviselőjének, Perjés Gábornak az otthonához is.

Tordai még mindig a főpolgármester tanácsadója, városházi pozíciója megingathatatlan

A Tordai Csaba ügyvédi irodájában tartott házkutatás után jogosan gondolhattuk volna, hogy a jogi főtanácsadót felmentik pozíciójából, mivel érintett lett a 99 Mozgalom ellen indított nyomozásban, ez viszont nem történt meg, pozíciója stabil.