Közélet

A Hamász meggyilkolt egy magyar-izraeli édesapát

Az 56 éves Ilan Weiszt lehetséges túszként tartották nyilván csaknem három hónapon át, miután a holttestét sokáig nem találták meg a hatóságok.

Bejelentette a Beeri kibuc, hogy az október 7. óta eltűntként nyilvántartott Ilan Weiszt, a magyar állampolgárságú háromgyermekes édesapát még aznap megölték a települést elözönlő terroristák – írja a Hetek.hu a Times of Israel cikke alapján.

Ilan Weiss
Fotó: Ilan Weiss

Az 56 éves férfit lehetséges túszként tartották nyilván csaknem három hónapon át, miután a holttestét sokáig nem találták meg a hatóságok.

A Hetek Ilan testvérétől úgy értesült, hogy a család augusztusban még Magyarországon nyaralt, pár héttel a terrortámadást és emberrablást megelőzően. Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy egy magyar állampolgár is áldozatául esett az október 7-i vérengzésnek. Erről Osnat Weisz beszélt, aki az állította, hogy egyik testvérét Amirt – aki rendelkezik magyar állampolgársággal – a feleségével együtt megölték, a saját otthonukban gyilkolták meg a terroristák.

Ennek megerősítésére megkeresték a Külgazdasági és Külügyminisztériumot. Ugyancsak a Hetek írta meg elsőként, hogy két magyar gyermeket, a 15 éves Dafnát és a 8 éves Ellát túszul ejtette a Hamász. Ezt az információt a külügyi tárca később megerősítette.

 

Címlapkép: Shutterstock

 

izraeli háború terrorista holttest Hamász
Kapcsolódó cikkek