Közélet

A szél országszerte elfújta a rossz levegőt

Sokat javult a levegő minősége szerte az országban.

Országszerte sokat javult a levegő minősége a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) kedden közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adatai szerint.

Power,Plant,Polluting,The,Atmosphere,In,Visonta,,Matra,,Hungary
Fotó: Shutterstock

A levegő minőségét jelző index négy kategóriát különböztet meg: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes. A most közzétett adatok szerint az ország nagy részében elfogadható, négy településen pedig – Salgótarjánban, valamint a Sajó völgyének három településén, Putnokon, Kazincbarcikán és Sajószentpéteren – kifogásolt a levegő minősége.

A szálló por miatt a múlt héten veszélyes volt a levegő minősége a Sajó völgyében, Sajószentpéteren és Kazincbarcikán, egészségtelen Putnokon. A mérések adatai szerint kifogásolt volt a levegő minősége Ajkán, Várpalotán, Tatabányán, Százhalombattán, Budapesten, Salgótarjánban, Miskolcon és Nyíregyházán.

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint a következő napokban változékony, többször szeles idő várható, időszakosan csapadékkal, így a levegőminőség jellemzően kedvező lesz.

 

levegő minőség Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Sajó-völgy
Kapcsolódó cikkek