BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 88. napja – megölték a Hamász egyik vezetőjét

null
Összefoglaló:

Az izraeli hadsereg (IDF) állítja, hogy az éjszaka folyamán megölt négy palesztin fegyverest a ciszjordániai Azzun városában. Az izraeli hadsereg a közösségi médiában közzétett bejegyzésében azt írta, hogy fegyveres palesztinok egy épületből megtámadták a katonákat, a tűzváltásban azonban megölték a fegyvereseket. Az IDF közlése szerint több fegyvert lefoglaltak a lövöldözés után. 

A tűzváltásban egy izraeli katona is megsérült.

Fotó: Ariel Schalit

A The Guardian összefoglalója szerint az IDF legalább öt másik ciszjordániai városban is razziát hajt végre, köztük a jenini menekülttáborban és Jerikó városában. Több mint 300 palesztint öltek meg az IDF és az izraeli telepesek Ciszjordániában az október 7-i Izrael elleni támadás óta. 

Az izraeli hadsereg azt állítja, hogy megölte Adil Mismah-t, a Hamász elit Nukhba erőinek regionális parancsnokát Deir al-Balah központi városában. Az Izraeli Védelmi Erők szerint Mismah részt vett a Hamász október 7-i Izrael elleni támadásában. 

A gázai egészségügyi minisztérium hétfőn közölte, hogy összesen 21 978 palesztin vesztette életét és 56 697-en megsérültek az izraeli csapásokban Gázában október 7. óta. Az adatok szerint 156 palesztin halt meg és 246 sebesült meg az elmúlt 24 órában.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Ron Dermerrel, az izraeli kormány stratégiai ügyekért felelős miniszterével egyeztetett hétfőn telefonon. Ezt a magyar tárcavezető közölte a Facebook-oldalán. A miniszter beszámolt róla, hogy Ron Dermer megerősítette a médiában napvilágot látott értesülést, amely szerint 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.