BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz-ukrán háború 685. napja – Oroszország újra Szumi megyét bombázza

Ukrainian artillery units are repelling Russian attacks with intense fire in the Bakhmut direction
Összefoglaló:

Az orosz erők hétfőről keddre virradóan nyolc közösséget bombáztak Szumi megye határának közelében – jelentette a regionális katonai közigazgatás. Az ukrán közlés szerint több tucat robbanást jelentettek. 

Ukrainian artillery units are repelling Russian attacks with intense fire in the Bakhmut direction
Fotó: Anadolu via AFP

Az orosz csapatok mintegy 18 alkalommal indítottak támadást a nyolc határ menti közösség ellen – írja a The Kyiv Independent. A beszámolók szerint 

összesen 61 robbanást rögzítettek, a támadásokat pedig különféle fegyverekkel, köztük aknákkal, aknavetőkkel, ágyútüzérséggel és drónokkal hajtották végre.

Krasnopillya közösség élte át a legintenzívebb támadásokat, 24 robbanást regisztráltak az elmúlt 24 órában. Krasznopillia falu az orosz–ukrán határtól mintegy 10 kilométerre nyugatra található. Áldozatokról vagy polgári infrastruktúrában történt károkról nem érkezett jelentés. A határ menti közösségeket naponta támadják a közeli orosz csapatok, 2022 áprilisa óta folyamatosan támadásokat intéztek Szumi megye ellen.

Az orosz erők hétfőn is több csapást mértek Ukrajnára, így többek között Harkivban, Hmelnyickijben, Dnyipropetrovszkban, Zaporizzsjában és Odesszában, valamint térségükben intenzív orosz támadásokról számoltak be. Az egész országra kiterjedő légiriadót rendeltek el. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szülővárosát, Krivij Rihet is robbanások rázták meg.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.