BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz-ukrán háború 691. napja – Továbbra sem kímélik Szumi megyét az oroszok csapatok

null
Összefoglaló:

Az orosz erők négy közösséget vettek célba Ukrajna északkeleti részén a határmenti Szumi megyében vasárnap éjszaka – jelentette a helyi katonai adminisztráció. Az ukrán közlés szerint az orosz csapatok a már megszokottakhoz képet több hullámban támadtak.

Fotó: AFP

Az ukrán katonai jelentés szerint Szumi megye határ menti közösségeit szinte naponta támadják az orosz csapatok, amik 

a nap folyamán nyolcszor indítottak támadást a négy közösség felé, ahonnan összesen 36 robbanást jelentettek.

Áldozatokról vagy polgári infrastruktúrában történt károkról nem érkezett jelentés – közölte a The Kyiv Independent. 

Valamint az RBC Ukraine tudósítása szerint az ukrán légvédelem állítólag megsemmisített egy orosz A-50-es katonai repülőgépet az Azovi-tenger felett. Egy meg nem nevezett ukrán katonai forrásra hivatkozva azt is közölték, hogy egy további orosz katonai repülőgép, egy Il-22M is megsérült. A jelentések szerint az A-50-es gépet közvetlenül azután lőtték le, hogy vasárnap késő este szolgálatba állt Zaporizzsja Kyrylivka körzetében. A közlés szerint a repülőgép eltűnt a radarokról, és nem reagált a taktikai repülés kérésére.

Aznap este egy orosz Szu-30-as repülőgép pilótája egy azonosítatlan repülőgép gyulladását és lezuhanását észlelte.

Az Il-22M szolgálatot teljesített Strilkove térségében, mielőtt a hírek szerint vasárnap este 9 óra körül lelőtték az Azovi-tenger partja mentén. Az RBC közzétett egy hangfelvételt arról, amit „elhallgatott beszélgetésnek” nevez a repülőgép orosz pilótája és az oroszországi aznapi repülőtér irányítója között. A pilóta állítólag azonnali evakuálást, valamint mentő- és tűzoltósági egységeket kért.

Ukrajna több orosz rakétatámadást szenvedett el a szombati nap folyamán: a jelentés szerint Moszkva kilőtte néhány legfélelmetesebb hiperszonikus rakétáját. Az ukrán légierő a támadás során arra figyelmeztetett, hogy Oroszország Kinzhal rakétákat lőtt ki – ez talán a legnehezebben lelőhető hagyományos orosz rakéta, amely többszörös hangsebességgel halad. Oroszország eközben azt közölte, hogy az ukrán lőszert és drónokat gyártó létesítmények elleni csapások során az összes célpontot megsemmisítették.

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.