Közélet

Kis késéssel és nagy mínuszokkal megérkezett a tél

Hétfőn reggel mínusz 6, délután 0 fok körül alakul a hőmérséklet. Hideg, igazi téli időnk lesz.

Hétfőn estig erősen felhős vagy borult lesz az ég. Csak estétől csökken észak felől a felhőzet. Az ország déli felén szórványosan lehet gyenge havazás, hószállingózás – írta a Köpönyeg.hu. Erős, olykor viharos lesz az északi szél, mely a déli tájakon hordhatja a pár centiméteres havat. Reggel mínusz 6, délután 0 fok körül alakul a hőmérséklet. Hideg, igazi téli időnk lesz.

Ónos eső
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Kedden északkelet felől tovább csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen várható napsütés. Délnyugaton azonban még erősen felhős tájak is lehetnek, és itt néhol szállingózhat a hó. Reggel mínusz 12 és mínusz 4, délután mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. Főleg eleinte lesz élénk az északkeleti szél.

Szerdán általában derült, szikrázóan napos idő lesz, de délnyugaton lehetnek rétegfelhős tájak is. Nem lesz csapadék. Reggel kemény fagy lesz mínusz 10, mínusz 5 fokos értékekkel, délután plusz 2 fok valószínű.

Csütörtökön és pénteken a többórás napsütést észak, északkelet felől felhősödés zavarja, esetleg északkeleten fordul elő hószállingózás. Reggelente mínusz 6, délutánonként plusz 2 fok várható.

Szombaton gyengén felhős, napos időre van kilátás. Nem fordul elő csapadék. A délire forduló szél megélénkülhet. Marad a plusz 1, plusz 2 fok körüli maximum.

 

Köpönyeg hószállingózás tél havazás mínusz
Kapcsolódó cikkek