Közélet

Putyin: ha Ukrajna így folytatja, akkor hamarosan megkérdőjeleződik az államisága

Vlagyimir Putyin orosz elnök arról nyilatkozott Moszkvában, hogy Ukrajna a béketárgyalások félbehagyásával csak a függőségét bizonyította be, és hogy az ukrán fegyveres erők ellentámadása kudarcot vallott.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Moszkvában orosz városvezetők előtt az orosz–ukrán háborúról beszélt, és elmondta: ha Ukrajna elfogadta volna korábban a béketervezetet, akkor már vége lehetne a konfliktusnak, de ezzel újból csak függőségéről tett bizonyságot.

Fotó: Mihail Metzel

Az ukrán fegyveres erők ellentámadása kudarcot vallott, és ha ez így folytatódik tovább, akkor Ukrajna államisága hamarosan megkérdőjeleződik

– jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök kedden Moszkvában orosz városvezetők előtt.

Putyin szerint ha az ukrán fél nem vetette volna el a béketárgyalásokat, amivel ismételten bebizonyította függőségét, már vége lenne mindennek. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök békejavaslata lehetetlen követelményeket támaszt a tárgyalásoknak – mondta az orosz elnök, és lehetetlennek nevezte az orosz nép legyőzését.

Az ukrán elnök szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök nem éri be azzal, amit eddig tett, és nem szándékozik véget vetni az Ukrajnában zajló háborúnak. Az ukrán államfő szerint országa partnerei nem követelik Kijevtől a háború befagyasztását. Zelenszkij meggyőződését fejezte ki afelől, hogy Putyin egész Ukrajnát el akarja foglalni.

 

oroszország ukrajna béketárgyalás háború
Kapcsolódó cikkek