Közélet

Több mint egy tucat orosz drónt semmisített meg az ukrán légvédelem

Az orosz erők drónokkal támadták Odesszát, az ukrán légvédelem pedig majdnem az összes támadóegységet megsemmisítette.

Az ukrán légierő közölte, hogy Oroszország szerdára virradó éjszaka újabb dróntámadást indított a dél-ukrajnai Odessza ellen. A kikötőváros elleni támadásban többen is megsérültek. Az éjszakai orosz támadássorozat északkelet- és dél-ukrajnai célpontok ellen irányult.

Vitalii Klychko Showed Journalists The Remains Of Missiles And Drones That The Russians Used To Attack Kyiv
Ukránok által megsemmisített orosz Sahíd-136/131 típusú támadó drón.
Fotó: Global Images Ukraine / Getty Images

Az orosz csapatok által indított 20 darab Sahíd-136/131 típusú támadó drónból 19-et megsemmisített az ukrán légvédelem, köztük egyet a dél-ukrajnai Odessza egy fontos kikötőjénél, ahol három ember megsebesült. Ihor Klimenko belügyminiszter megerősítette az ukrán hatóságok kedd esti bejelentését, mely szerint 

az északkelet-ukrajnai Harkivban 17 ember megsérült egy kettős orosz SZ-300-as rakétatámadás után.

A támadásban 20 épület is megrongálódott. Klimenko szerint az orosz hadsereg az éjszaka folyamán a dél-ukrajnai Herszon, a közép-ukrajnai Dnyipropetrovszk és az észak-ukrajnai Szumi megyét is támadta, ahol azonban nem voltak áldozatok. Harkiv megyében az ukrán hatóságok 26 falu evakuálását jelentették be, ahol az orosz erők támadása fenyeget.

Legalább 17 ember megsebesült a kelet-ukrajnai Harkiv egy lakónegyedét ért orosz rakétatámadásban kedden este – számolt be Oleh Szinehubov, Harkiv megye katonai kormányzója a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson. Hozzátette, hogy két nő súlyosan megsebesült, rajtuk kívül további 12 embert kellett kórházba szállítani.

 

oroszország Herszon megye Harkiv megye ukrajna háború
Kapcsolódó cikkek