Közélet

Az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsaládjába tart a Fidesz az EP-választás után

A magyar kormánypárt az Európai Konzervatívok és Reformerek alakulathoz áll természetszerűleg a legközelebb, ennek megfelelően oda fog majd tartozni az európai parlamenti választások után – írta meg a Mandiner.

Az Európai Parlamenti választás után belép a Fidesz az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsaládjába – erről beszélt az olasz sajtónak Orbán Viktor – számol be a HírTV nyomán a Mandiner.

ORBÁN Viktor; MELONI, GiorgiaBrüsszel, 2024. február 1.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök kezet fog Giorgia Meloni olasz kormányfővel tárgyalásukon az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozója előtt Brüsszelben 2024. február 1-jén.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer ZoltánBrüsszel, 2024. február 1.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök kezet fog Giorgia Meloni olasz kormányfővel tárgyalásukon az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozója előtt Brüsszelben 2024. február 1-jén.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Giorgia Meloni olasz és Orbán Viktor magyar kormányfő.
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Elemzők szerint a magyar kormánypárt csatlakozása 

hozzájárulhat a Giorgia Meloni olasz kormányfő vezette alakulat megerősödéséhez.

A portál szerint az Európai Konzervatívok és Reformerek alakulathoz áll természetszerűleg a legközelebb a Fidesz, bár vannak olyan területek, amelyeken eltérő állásponton vannak. Ilyen például Ukrajna támogatása, Kijev felfegyverzése.

 

Giorgia Meloni Orbán Viktor pártcsalád Európai Konzervatívok és Reformerek Fidesz
Kapcsolódó cikkek