Noha Karácsony Gergely korábban tagadta, hogy a hídpénzbotrányhoz köthető kifizetések idején szerződése lett volna a fővárosnak és a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt.-nek, a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva elszólta magát és arról beszélt, hogy a történtek idején a fővárosi önkormányzatnak csak nagyon rövid ideig volt az A-Híddal szerződése.

CSS_20230804-4020230804 Budapest
Átadták a megújult Lánchidat.
Fotó: Csudai Sándor (CSS)
Origo
képen: Karácsony Gergely főpolgármester20230804 BudapestÁtadták a megújult Lánchidat.Fotó: Csudai Sándor (CSS)Origoképen: Karácsony Gergely főpolgármester
Fotó: Csudai Sándor

A kérdéses időszak a lap szerint az, amikor Vig Mór cégének számlájára több részletben 1,4 milliárd forint érkezhetett az A-Híd Zrt.-től. 

Január végén azonban Karácsony még azt állította, hogy az utalások akkor történtek, amikor még meg sem kötötték a szerződést.

Az ATV a közelmúltban számolt be arról, hogy 2020 novembere és 2022 júliusa között az A-Híd Zrt. 1,4 milliárd forintot utalt Vig Mór cégének, a Sunstrike Hungary Kft.-nek. Ebből további utalások után 900 millió forintot vettek fel. A Lánchíd felújítására megkötött új szerződést 2021 januárjában jelentette be a főváros.