Terrorelhárítók fogtak el egy férfit a VII. kerületben, aki lelövéssel fenyegette meg az otthonában tartózkodó vendégét. A férfi ellen a fegyveres túszejtésen kívül zaklatás miatt emeltek vádat.

Fotó: Illyés Tibor / MTI

„Másfél liter vodka, hozzá kokain, ízlés szerint – bitangrossz recept, elfuserált döntéshez” – olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-bejegyzésében. Egy férfi, N. Csaba túszul ejtette egy ismerősét erzsébetvárosi lakásában. 

Amikor a vendég távozni akart, a férfi ezt nem engedte, pisztollyal fenyegette, majd rövidesen a rendőröket is bevonta a túszdrámába.

N. Csaba a 112-es segélyhívó számra telefonált, és azt követelte a rendőrségtől, hogy keressék meg a túszul ejtett nő egy ismerősét, mert vele kíván beszélni. A férfi filmekbe illő módon egy levegőbe leadott lövéssel nyilvánvalóvá tette, hogy nem fél használni a fegyverét. Ezzel csak azt érte el, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységét a helyszínre küldték, akik másfél órányi túsztárgyalás útján elérték, hogy a férfi foglyát sérülésmentesen szabadon engedje.

N. Csabát ezek után elfogták, és átadták a BRFK munkatársainak, majd az alkohol és drog okozta bódult állapota miatt rendőri felügyelet mellett kórházba szállították.

A lakásban lefoglalták a lövöldözéshez használt gáz- és riasztófegyvert. A férfi csak másnapra került kihallgatható állapotba, ekkor elmondta, hogy kokaint és másfél liter vodkát fogyasztott el cselekménye előtt. Terrorcselekménnyel fenyegetés, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése és zaklatás vétsége miatt indult vele szemben eljárás.

A TEK nemrég egy Somogy vármegyében történt lövöldözés és robbantási fenyegetődzés kapcsán avatkozott be. Iharosberényben lőtt rendőrökre egy férfi, aki ezek után a szembeszállt a TEK tagjaival is. A beavatkozás közben nem történt haláleset.