Közélet

Civil áldozata is van a Belgorodot ért pusztító ukrán támadásnak

Az ukrán hadsereg egyre sűrűbben támadja a határ oroszországi oldalán fekvő területeket. A Belgorodot érő támadások száma jelentősen megnőtt az elmúlt napokban.

Tovább folytatják nagyszabású támadásukat az oroszországi Belgorod régió ellen az ukránok. A folyamatos támadások miatt a városban bezártak a plázák, de ezzel sem lehetett elkerülni a tragédiát. Pénteken az újabb támadásokban egy civil is életét vesztette – írta a régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov Telegram-bejegyzése alapján a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

Fotó: AFP

A tájékoztatás szerint a férfi a rakétatalálat idején a munkahelyén, egy üzletben tartózkodott. A becsapódás következtében a repeszek súlyos sérüléseket okoztak a mellkasán és a hasán. A mentők a végsőkig küzdöttek az áldozat életéért, de a helyszínen belehalt sérüléseibe. Két másik súlyos sérültje is van az esetnek. Egyikük az autójában ült, a másik pedig egy ipari üzem területén tartózkodott. Őket a regionális klinikai kórházba szállították.

A Belgorodi járásban az említett üzleten az ipari vállalkozáson kívül két lakóházban, egy melléképületben és négy autóban keletkezett kár. A lehulló törmelék miatt egy hektárnyi területen lángra kapott a száraz fű, amelynek eloltásán jelenleg is dolgoznak a helyi tűzoltók.

Fotó: AFP

A védelmi minisztérium közlése szerint a légvédelmi rendszerek helyi idő szerint 13:00 körül a Belgorodi körzetben tíz ukrán Vampire MLRS lövedéket semmisítettek meg.

Helikoptereket és Patriotot is megsemmisítettek az oroszok

Az orosz–ukrán háború elmúlt heteit tekintve ez a legjelentősebb ukrán veszteség. Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint több ukrán katonai helikoptert és egy Patriot légvédelmi rendszert is kiiktattak.

 

rakéta orosz-ukrán háború Belgorod légvédelem
Kapcsolódó cikkek