Közélet

Totális tűz alatt Belgorod régió – ukrán támadás ért egy orosz várost

Ukrán támadás érte a határhoz közeli Belgorodi régióban található Grajvoron várost. Az információk alapján egy halottja és négy sérültje van a támadásnak Oroszországban.

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) Belgorod elleni újabb támadása következtében az előzetes adatok szerint egy ember meghalt, négyen pedig megsérültek – közölte az Izvesztya orosz hírportál.

Fotó: AFP

Az operatív szolgáltatások segítséget nyújtanak az embereknek – írta a város polgármestere, Valentin Demidov. Kiemelte, hogy a lövöldözés során közvetlen találat ért egy mozgó autót. A sofőr a helyszínen életét vesztette – jegyezte meg a városvezető Telegram csatornáján, egyben kifejezve részvétét a az áldozat családjának.

Demidov azt is elmondta, hogy a városban öt civil lakóépület sérült meg: kerítések, homlokzatok, tetőfedés és melléképületek.

Légvédelmi rendszerünk hatékonyan működött a régióban, összesen 8 légi célpontot lőttek le a város felé közeledve – mondta az orosz belgorodi régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov. Hozzátette, hogy az operatív szolgálatok még jelenleg is dolgozzák fel az információkat a következményekről.

A belgorodi régió településeit rendszeresen érik támadások, de más orosz területek is érintettek. Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint szerdára virradó éjjel hat oroszországi régióban összesen 58 ukrán drónt semmisítettek meg. Egy ukrán drón egy olajfinomítóra zuhant a Rjazanyi területen, az incidensnek legalább két sérültje volt.

Putyin-ellenes orosz felkelők támadtak meg falvakat Kurszk és Belgorod területén

Három orosz állampolgárokból szerveződött fegyveres csoport, az Orosz Önkéntes Hadtest, a Szabad Oroszország Légió és a Szibériai Zászlóalj támadta meg az orosz Belgorod és Kurszk megyéket. Állítólag sikerült is falvakat elfoglalniuk, de az orosz védelmi minisztérium tagadja ezeket az állításokat. Moszkva közölte, hogy a határt ukrán terroristák támadták meg, akiket mind visszavertek.

 

Ukrán Fegyveres Erő orosz-ukrán háború Belgorod
Kapcsolódó cikkek