Most egy olyan köztársasági elnök tudja leginkább szolgálni Magyarország érdekét, aki stabil, kiszámítható, ismert, és a nyugalmát át tudja adni mindannyiunknak

– mondta Orbán Viktor az M1-nek adott exkluzív interjújában. A miniszterelnök hozzátette: Sulyok Tamás fölkészültsége, szaktudása, tekintélye vitán felül áll. Az Orbán Viktor miniszterelnökkel készült teljes interjút este fél kilenctől láthatják majd az M1-en. 

VOLF-NAGY Tünde; ORBÁN Viktor
Fotó: Benkő Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda

A Világgazdaság is beszámolt róla, hogy vasárnap beiktatták hivatalába Sulyok Tamást, az új köztársasági elnököt. Az új államfő azt mondta, hogy köztársasági elnökként mindenkor a magyar emberek méltóságának védelmezője kíván lenni.  

A kormányfő beszélt a szombaton véget ért amerikai útjától is. Az mondta, Donald Trump elnöki működéséből tudjuk, hogy ő a béke embere, ő ugyanis világossá tette, hogy a célja békét teremteni az orosz–ukrán háborúban, és Magyarország sem szeretne mást, mint a mielőbbi békét.

 Orbán Viktor többnapos látogatást tett az Egyesült Államokban, melynek keretében Donald Trump volt amerikai elnökkel és republikánus elnökjelölttel tárgyalt. A magyar delegáció Trump egyik rezidenciájához a floridai Mar-a-Lagóba érkezett, ahol egy órán keresztül tárgyaltak a volt elnökkel és munkatársaival. Szinte az összes nagyobb külföldi médium beszámolt a Trump–Orbán-találkozóról.