Közélet

Gallant: a Sifa kórház a terroristák halálcsapdája

Az izraeli hadsereg tankokkal megostromolta a gázai Sifa kórházat, a gyalogoscsapatok pedig végeztek több bujkáló Hamász-taggal. Az izraeli védelmi miniszter úgy fogalmazott, hogy a kórház már a terroristák halálcsapdája.

Az izraeli hadsereg (IDF) vasárnap éjszaka tankokkal támadta meg a gázai Sifa kórházat, és heves lövöldözés alakult ki a katonák és a Hamász tagjai között. Joav Galant védelmi miniszter azt nyilatkozta, hogy az IDF a terroristák halálcsapdájává alakította át a kórházat.

Displaced Palestinians fleeing from the area in the vicinity of Gaza City's al-Shifa hospital walk along the coastal highway as they arrive at the Nuseirat refugee camp in the central Gaza Strip on March 18, 2024 amid the ongoing battles between Israel and the militant group Hamas. (Photo by AFP)
Fotó: AFP

A The Times of Israel szerint az IDF több tucat gyanúsítottat is őrizetbe vett, hogy kihallgassák őket, valamint 

a katonák minimum húsz Hamász-tagot semlegesítettek a kórházban. 

A kórházban az IDF fegyvereket és pénzt talált, amelyet a Hamász és a Palesztin Iszlám Dzsihád biztosított a kórházban állomásozó tagjainak. A védelmi miniszter szerint a kórház ostroma újabb jelentős előrelépés Izrael számára:

Az a hely, amelyet a Hamász biztonságos búvóhelynek gondolt, egy gyors rajtaütéssel azonnal a sifai terroristák halálcsapdájává vált.

Galant szerint a harcok egészen addig folytatódnak, ameddig fel nem számolják a Hamászt és minden mást, amit képvisel. Az ostorm alatt viszont nem csak fegyvereseket semlegesített az IDF, hanem sikeresen eliminálták a létesítményben bujkáló Faik Mabut is, aki a Hamász belbiztonságának műveleti igazgatóságát vezette.

 

izraeli háború Al-Sifa Kórház Izrael Hamász gázai övezet
Kapcsolódó cikkek