A húsvéti időszakban és az azt követő tavaszi szünet idején változik a tömegközlekedés menetrendje is, ezért érdemes résen lennünk, ráadásul egyes járatokat az óraátállítás is érinti.

DSC_680520230918 Győr

Forgalmi változás a MÁV menetrendjében, győri vasútállomás 

Fotó: Csapó Balázs CSB
Kisalföld20230918 GyőrForgalmi változás a MÁV menetrendjében, győri vasútállomás Fotó: Csapó Balázs CSBKisalföld
A MÁV menetrendje is változik húsvétkor / Fotó: Csapó Balázs

MÁV

A legkisebb fennakadások a MÁV-nál lesznek, ahol csak annyit kell tudnunk, hogy szombaton és vasárnap az ünnepnapi, míg húsvéthétfőn a vasárnapi menetrend lesz érvényben, ám 

a tavaszi iskolai szünet nem hoz magával változást a megszokott menetrendhez képest. 

Április 2-től ugyanakkor a Déli pályaudvar és Kelenföld között korlátozások lehetnek.

Ugyanakkor a reggeli és délutáni InterCity-vonatok a szokásosnál több szakaszon közlekednek több viszonylaton is az utasforgalom szempontjából frekventált napokon. Nagypénteken és húsvéthétfőn változik a HÉV-ek közlekedése, a munkaszüneti napokon érvényes menetrend lesz érvényben valamennyi vonalon.

Volán

A Volánbusz esetében már kacifántosabb a menetrend változása, így szombaton a vasárnapra, 31-én, húsvét vasárnapján munkaszüneti napra, április 1-jén, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint indulnak a buszjáratok.

Ezután április 2-án, kedden a hét első tanítási szünetes munkanapjára, 3-án és 4-én tanítási szünetes munkanapra, 5-én a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó közlekedési rend lesz érvényben. Április 6-án, szombaton szabadnapon, 7-én, vasárnap a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 8-án, hétfőn pedig már a hét első tanítási- és munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok.

Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos teljes és részletes tájékoztatás itt található.

BKK

A BKK menetrendje annyiban módosul, hogy március 31-én és április 1-jén, vasárnap és hétfőn ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi menetrend, utána pedig április 5-ig iskolaszüneti menetrend lesz érvényben.

Az óraátállítás miatt a legtöbb járat közlekedése nem változik, a 2 óra előtti és a 3 óra után indulásokat kell figyelni a menetrendben. Ebben az időszakban, várhatóan hajnali 2 és 4 óra között a közterületi kijelzők nem üzemelnek majd. Arra azonban érdemes figyelni, hogy egyes járatokat menetközben ér majd az óraátállítás, azok menetrendje értelemszerűen módosul. A BKK arra kéri ügyfeleit, hogy aki a felsorolt járatok egyikével utazik, az ellenőrizze a menetrendi változásokat a BKK oldalán.