Közélet

Izraeli hadsereg: 500 terroristát tartóztattak le az al-Sifa kórházostrom során

Egy hete ostromolta meg az izraeli hadsereg a gázai al-Sifa kórházat, ahol már ötszáz terroristát tartóztattak le. Az al-Amal kórházban pedig több mint húsz Hamász-terroristával végeztek.

Több mint 500 terroristát tartóztatott le az izraeli hadsereg (IDF) a gázai al-Sifa kórházban. A katonák egy hete tankokkal ostromolták meg a kórházat, ahova magas rangú Hamász-tisztek vették be magukat, és innen szervezték a támadásaikat.

Az izraeli hadsereg egy hete tankokkal ostromolta meg az al-Sifa kórházat / Fotó: AFP

Az IDF X-bejegyzésében arról számolt be, hogy a kórházban letartóztatott 500 terrorista vagy a Hamász, vagy az Iszlám Dzsihád terrorszervezethez tartozik. Az akció során több fegyvert is lefoglaltak. Továbbá, az

al-Amal kórházban több mint húsz Hamász-terroristával végeztek légi vagy közelharcban.

A kórházakban többek között rakétavetőket és robbanóeszközöket foglaltak le. A jelentés szerint a hadsereg több száz gázainak segített elhagyni az érintett területeket. Más helyszíneken nagyjából 50 Hamás-célpont ellen intézett támadást az izraeli légiverő, valamint tíz terrorista kiiktatásában segítettek a szárazföldi egységeknek.

A gázai béketerv kidolgozása bizonytalan, miután Oroszország és Kína az ENSZ Biztonsági Tanácsában megvétózta azt az amerikai támogatással is rendelkező határozati javaslatot, amely azonnali tűzszünetre szólít fel Gázában a túszcsere feltételeként. Moszkva ugyanis képmutató színjátékkal vádolta Washingtont, miközben véleménye szerint a javaslat nem helyez kellő nyomást Izraelre. 

 

izraeli háború Al-Shifa Al-Sifa Kórház Izrael Hamász
Kapcsolódó cikkek