Közélet

Szívrohama volt Lackfi Jánosnak

Családja körében esett össze Lackfi János. Pár héttel azelőtt épp a szívbetegség témájában írt novellákat kollégájával; az alkotások pont annak a kórháznak a folyosójára kerültek ki, ahova a mentők vitték.

Szívrohamon esett át Lackfi János, a költő nemrég erről egy Facebook-bejegyzésben számolt be. A posztból kiderült, hogy az eset tavaly karácsonykor történt: Lackfi izomlázra lett figyelmes, majd úgy érezte, mintha „úthenger caplatna a mellkasán.” A költő bal karja lezsibbadt, a homlokát pedig kiverte a víz, végül az ágyra rogyott.

„Kiabálok a feleségemnek, a nyolcéves kislányom rémülten menekülne, önzőn kikönyörgöm, hogy maradjon, őt és Julit ölelem, mert lehet, hogy utoljára. 

Hívjuk a dokit, majd a mentőt, a diszpécser vonalban marad végig. A nagylányunk kiszalad a főútra, hogy a házunkig irányítsa a mentőket. Érhetett volna a roham az ország másik felén, fellépés közben, vagy akkor, amikor épp vezetek, lehettem volna tök egyedül” – írta a költő. 

„A Városmajori Szívcentrum az ügyeletes, nagy áldás, a legjobb hely. Pár hete »szívbeteg novellákat« írtunk kollégáimmal, ünnepélyes sajtóakció keretében kikerültek a kórház folyosóján a falra, most pedig nem kell többé elképzelnem, milyen szívbetegnek lenni. A novelláim szomszédságában fekszem. Kettőkor indult a roham, fél ötkor már a szívemben a sztentek. Afféle mini, hengeres orvosi fémhálók, melyeket ballonnal felfújnak, és melyek megtartják az elszűkült érfalat. A doki humoránál van, azt mondja, egy Mercedes-jel formájú elágazás három szára tömődött el” – írta. „A vicces, hogy mivel karácsony után Olaszországba mentünk volna, a Facebook-oldalt előre beidőzítettem. Így mintha mi sem történt volna. Pedig történt. Megkaptam életem egyik legnagyobb ajándékát. Máig bontogatom óvatosan. 

Jól vagyok. Nagyon jól!”

– fogalmazott a Facebookon.

 

 

Lackfi János egészségügy szívroham
Kapcsolódó cikkek