Fegyveres támadást jelentettek be Sydney-ben magyar idő szerint reggel nyolc óra körül – derült ki az Index tudósításából. 

lövöldözés
A lövöldözés ausztrál idő szerint este hat körül történt / Fotó: AFP

A rendőrök szerint több szemtanú is késelésről számolt be. Az emberek kimenekültek az épületből, a területet evakuálták. A közösségi médiában felvételek keringenek a helyszínre érkezett mentőkről és rendőrségi járművekről.

@10newsfirst #BREAKING: Mulitple people have reportedly been stabbed at Westfield Bondi Junction shopping centre. The shopping centre has been evacuated and locked down, with a major police operation underway. A man has reportedly been shot by police. More to come. For the full story, click the link in our bio. #Bondi #BondiJunction #NSW #Syndey ♬ original sound - 10 News First Australia

A helyi média szintén arról számolt be, hogy lövéseket lehetett hallani a Westfield bevásárlóközpontban, amely a Sydney-torony alatt található, a Bondi csomópontnál, Sydney központi üzleti negyedében. A rendőrség azt közölte, hogy a művelet folyamatban van, de további részleteket nem árult el – írta a BBC.

Többen meghaltak 

A helyi sajtó azt írta, hogy legalább öt halálos áldozat is van már. A legfrissebb információk szerint a mentők több áldozatot, köztük egy csecsemőt is kihoztak.