Közélet

Magánházakba csapódtak orosz drónok hajnalban, többen meghaltak

Folytatódik a Harkiv elleni terror. A múlt héten Oroszország légibombákkal támadta a város ipari területeit, csütörtök hajnalban pedig drónokkal csapott le lakóházakra. A hajnali támadásban 4 ember meghalt, köztük 3 mentős. A drónok két hullámban csaptak le, az elsők a lakóházat rongálták meg, a következők a kiérkező mentőket vették célba.

Az ukrajnai Harkivban orosz drónok csapódtak lakótömbökbe és magánházakba csütörtök hajnalban. Legalább négy ember meghalt. Az áldozatok között a helyszínre érkező mentők is vannak.

Consequences Of Shahed's Attack On Kharkiv
Magánházakba csapódtak orosz drónok hajnalban, többen meghaltak / Fotó: NurPhoto via AFP

Harkiv kormányzója, Oleh Szinehubov a Telegram-csatornáján közölte, hogy négy halottról tudnak eddig, illetve 10 embert megsebesült.

A támadás két hullámban történt. 

Az első drónok a házakba csapódtak, majd percekkel később, amikor a mentők a helyszínre érkeztek, jöttek a következő drónok. A második hullám már a mentőautókat találta el, ezzel három mentős halálát okozva. 

Összesen öt drón csapódott be a területre.

A sebesültek között van egy ápolónő, akinek az állapota válságos.

Zelenszkij szerint Oroszország további 300 ezer katona mozgósítására készül

Finnország segít Ukrajnának megerősíteni a határok és a létfontosságú infrastruktúra védelmét, valamint orvosi kezelésben részesít ukrán katonákat. Többek között erről is tárgyalt az ukrán és a finn elnök.

Az is kiderült, hogy még lehetnek túlélők a romok alatt. Egy embert biztosan maga alá temetett a törmelék, a tűzoltók őt próbálják megtalálni. A munkálatokat viszont hátráltatja, hogy a tűzoltók félnek egy újabb támadástól, így csak nagyon lassan tudnak haladni.

Oroszország tagadja, hogy szándékosan célozta volna meg a lakóépületeket.

A múlt héten Oroszország új fegyvereket, légibombákat vetett be a város ellen. Ezeket főleg ipari területek megrongálására használták, de így is 5 áldozatot szedtek.

 

drón Oroszország Harkiv
Kapcsolódó cikkek