BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutális összeg: 50 milliárd dollár kölcsönt kap Ukrajna, Meloni bejelentette

Megállapodtak a G7-csoport tagjai abban, hogy év végéig hitelt nyújtanak Ukrajnának.

A legfejlettebb ipari országokat tömörítő G7-csoport tagjai csütörtöki, dél-olaszországi csúcstalálkozójukon megállapodtak abban, hogy az év végéig hitelt nyújtanak Ukrajnának körülbelül 50 milliárd dollár értékben, amelyet a külföldön zárolt orosz pénzeszközök kamataiból fedeznek – jelentette be Giorgia Meloni, a Hetek soros elnökének, Olaszországnak a miniszterelnöke.

Meloni
Giorgia Meloni / Fotó: AFP

Előtte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hozzátette, hogy a pénzügyminiszterek dolgoznak a részleteken. Olaf Scholz német kancellár kijelentette: a G7 azon szándéka, hogy további pénzügyi segítséget nyújt Ukrajnának, azt mutatja, hogy a fejlett ipari országok továbbra is elkötelezettek Kijev támogatása mellett. Megjegyezte, nem vált valóra Vlagyimir Putyin orosz elnök azon várakozása, hogy Ukrajna nemzetközi támogatása az idő haladtával fokozatosan megszűnik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.