BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izrael nagyszabású támadásra készülhet a Hezbollah ellen

A hadsereg közlése szerint hadműveleti terveket fogadtak el a Hezbollah megtámadására. Izrael egyre nagyobb fenyegetésként tekint a libanoni határnál támadó terrorcsoportra, ezért diplomáciai megoldás hiányában katonai akcióba fog kezdeni.

Az izraeli hadsereg (IDF) parancsnokságának vezetője, Ori Gordin vezérőrnagy és a műveleti igazgatóság vezetője, Oded Basiuk vezérőrnagy a mai napon jóváhagyta a libanoni harci terveket – közölte a hadsereg. Az IDF közleménye szerint a tábornokok ülést tartottak, amelyen jóváhagyták a libanoni offenzíva hadműveleti terveit.

Izrael nagyszabású támadásra készülhet a Hezbollah ellen / Fotó: AFP

A legfelsőbb parancsnokok döntéseket hoztak a „terepen lévő erők felkészültségének felgyorsításáról” – számolt be róla a The Times of Israel. Izrael tart egy szélesebb körű konfliktustó a Hezbollahhal, ezért tették a bejelenést. 

Izrael szerint nem tűrhetik tovább a Hezbollah jelenlétét a határ mentén,

és arra figyelmeztetett, hogy ha nem születik diplomáciai megoldás, katonai akcióba fog kezdeni a Hezbollah visszaszorítására.

Az Egyesült Államok megígérte Izraelnek, hogy a következő napokban eltöröl minden fegyverszállítási korlátozást – erősítette meg Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, miután több izraeli és német sajtóorgánumban források nélkül közölték a hírt. Netanjahu azt mondta, hogy Antony Blinken külügyminiszternek kifejtette, mennyire értékelik az Egyesült Államok támogatását, de nehezményezik hogy visszatart bizonyos fegyvereket.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.