Ínyencségekkel várják a vendégeket az Országos Étterem Héten – ennyibe kerül a menü
Elstartolt a két és fél hétig tartó Országos Étterem Hét csütörtökön. Az október 10–27. közötti rendezvényen országszerte több mint 190 étterem várja meghatározott, kedvező árú menükkel azokat, akik asztalt foglalnak. Az éttermek között számos a magyar gasztrovilág legjobbjai között található, tizenegyen a Michelin ajánlókatalógusában is szerepelnek – írta csütörtöki közleményében az Országos Étterem Hét.

Ennyibe kerülnek a menük az éttermekben
Az éttermek kifejezetten a rendezvényre állítják össze a háromfogásos menüsoraikat, amelyeket egyedi, fix áron kínálnak.
Az árak nem nőttek a tavaszi szezon óta, így
- a top kategóriában 5 900 forinttól,
- a prémium kategóriában 7 900 forinttól,
- az exkluzív besorolású éttermekben pedig 9 900 forinttól lehet elérni a menüket, szervizdíjjal együtt.
A fogások között szerepel kakasgulyás, fácánesszencia, bárány consommé bárány raviolival, rántott malacfül, hortobágyi Angus rib-eye steak, Wagyu marha, őz carpaccio, szarvasbélszín, BBQ lazac, Szent Jakab-kagyló, vörös tonhal, mákos gubás tiramisu, csokoládés szarvasgombával. Egyes éttermek pedig szintén kedvező, kiegészítő felár ellenében még szélesebb választékot is kínál.
Az esemény kizárólag előzetes asztalfoglalással látogatható.
Az őszi Országos Étterem Héten részt vevő, Michelin-ajánlással rendelkező éttermek a következők:
- A Konyhám Stúdió 365 (Fonyód),
- Costes Downtown,
- Hoppá! Bistro,
- Lokal47 (Kéthely-Balaton),
- Macok bisztró (Eger),
- Mák étterem,
- Moszkvatér bisztró,
- Spago by Wolfgang Puck,
- UMO Restaurant,
- Végállomás Bistro & Wine (Miskolc),
- Zip’s (Miskolc).
Huszonegyezer forintba került a marhapörkölt – az étterem elmagyarázta, miért
Nem kérte az étlapot, majd nem tudta kifizetni a huszonegyezer forintba kerülő ebédjét egy férfi, akitől ezért zálogba elkérték a kocsikulcsát. A Fejér vármegyei étterem elmagyarázta, miért kerül ennyibe a marhapörkölt: az egyedülálló, prémium minőségi húst két napig, nagyon lassan párolják, és nem tudnak belőle egyszerre sokat készíteni.



