Logisztika

Parkolóhelyet vesztettek el az elektromos autók a fővárosban

Október elsejétől mindenkinek fizetnie kell a parkolásért a XI. kerület egyik utcájában.

A különféle elektromos hajtású, egy-, két-, sőt többkerekű, könnyű járművek már Budapest utcáin is megjelentek, ugyanakkor még hiányzik az átfogó szabályozás. Az autómegosztó szolgáltatók (Mol Limo, GreenGo) flottájában a benzines autók mellett számos elektromos járművet is lehet bérelni, amelyekkel hivatalosan a fővárosban ingyenesen a parkolás.

A napokban azonban a két nagy szolgáltatónak a felhasználóknak többen is jelezték, hogy a XI. kerületben az egyik utca magánterület, ami miatt megbüntetik az elektromos autókat is, ha azoknak a tulajdonosaik/bérlőik nem vásárolnak parkolójegyet.

Hogy senkit ne érhessen emiatt kellemetlenség, az Alíz utcát kivettük a szolgáltatási területünkből, azaz bérlést zárni és indítani itt többé nem tudtok

közölte Facebook-oldalán a GreenGo. A szolgáltató hozzátette, az Office Garden irodaházak fenntartójával – aki az utca tulajdonosa is – folytatott tárgyalások nem vezettek eredményre, „így nincs mese, ha itt parkoltatnátok az autót, várakozási díjat kell fizetnetek, ami jelenleg 400 ft/óra” –fogalmazott a cég.

Forrás: MTI / Máthé Zoltán

A MOL Limo-val csapatom! nevű zárt Facebook-csoportban a Mol Limo is jelezte a problémát: a társaság szintén megkereste a magánterület tulajdonosát, azonban ez a tárgylás sem vezetett eredményre.

Az üzemeltetető külön kiemelte, hogy az autómegosztó szolgáltatásokra és a zöld rendszámos autókra sem vonatkozik a Budapesten megszokott díjmentesség

– írta a Mol Limo.

Mindegyik szolgáltató elnézést kért a felhasználóktól és reményüket fejezték ki, hogy a szomszédos utcákban majd találnak szabd parkolóhelyeket.

parkolás GreenGo Mol-Limo
Kapcsolódó cikkek