Egynapos sztrájkba kezdtek a görög vasúti dolgozók, emiatt gyakorlatilag leállt a vonatközlekedés az országban. A vasutasok a keddi baleset miatt szüntették be a munkájukat, a frontális ütközésben 43 ember halt meg, és már kormányellenes tüntetések is kirobbantak miatta Görögországban. 

Wrecked wagons and mangled pieces of metal are seen near the tracks after a train accident in the Tempi Valley near Larisa, Greece, March 1, 2023. - At least 29 people were killed and another 85 injured after a collision between two trains caused a derailment near the Greek city of Larissa late Tuesday night, February 28, 2023, authorities said.A fire services spokesman confirmed that three carriages skipped the tracks just before midnight after the trains -- one for freight and the other carrying 350 passengers –- collided about halfway along the route between Athens and Thessaloniki
Fotó: AFP

A BBC szerint a szakszervezetek amiatt szólítottak fel a sztrájkra, mert egyre lehetetlenebb körülmények között kell dolgozniuk, és már nem maradhattak csendben, miközben kollégáik is meghaltak a balesetben. 

A keddi tragédia az általános vélemény szerint egyértelműen a görög kormány hibája, amely hagyta leromlani az állami vasutat. A kormány jelenleg is próbálja menteni a menthetőt, és ígéretük szerint alaposan kivizsgálják majd, mi vezetett a balesethez. Elsődlegesen úgy tűnik, hogy a láriszai állomásfőnökre húzzák majd rá a vizes lepedőt.