Hacsak nem találnak a szakemberek mélyebb szerkezeti sérülést, akkor délutántól, a kora esti óráktól már teljes szélességében haladhat a forgalom az M1-es autópálya szombati tömegbalesetben sérült szakaszán – mondta a Világgazdaságnak Szimicsku László, a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója. 

Fotó: Police.hu

Felidézte, hogy vasárnap reggel álltak neki a szakemberek a szalagkorlátok cseréjének 160 méteren, amivel délre végeztek, majd ezek után megvizsgálták az útfelületet, és az a döntés született, hogy hétfő reggel kimennek a munkagépek, hogy felmarják az aszfaltot, és új réteget terítsenek le az érintett szakaszon. Ennek az egyik sávja már készen van, amit azóta át is adtak a forgalomnak, most pedig folyamatban van a külső és a leállósáv helyreállítása, ezeket adhatják át a közeli órákban.

Szimicsku László a pontos károkról még nem tudott beszámolni, annyit azonban elárult, hogy 240 négyzetméteren kellett hozzányúlni az útfelülethez.

Mint ismert, a baleset szombaton, 14 óra 25 perc körül az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon történt, a szerencsétlenségben, amelyben öt kamion és 37 személygépkocsi volt érintve, összesen 39-en sérültek meg, köztük tíz gyermek, egy holttestet később a roncsok alatt találtak meg. A balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.