A magyar állam és a Magyar Posta Zrt. által kötött egyetemes postai közszolgáltatási szerződés kiemelt feladatként fogalmazza meg, hogy a társaságnak a szolgáltatásait mindenki számára elérhető áron és ugyanolyan színvonalon kell nyújtania. E cél érdekében a társaság új postapartneri programot indított, amelyhez a meghirdetése óta eltelt két hónapban 113 településen – 48 önkormányzattal és 65 vállalkozással – indult meg a szerződéskötés. További 741 településen is folynak az egyeztetések. Az új modellben a meglévő vállalkozói vagy szolgáltatói tevékenység mellett végezhetők a postai feladatok, így az érintett partnerek egyszerre növelhetik az ügyfélkörüket és az árbevételüket. Ez a lakosságnak is előnyös, hiszen egy helyen, egyszerű módon, több szolgáltatáshoz jutnak hozzá – derül ki a társaság közleményéből.

Önkormányzatok sorával folynak a tárgyalások.
Fotó: Vajda János

 

A TÖOSZ besegít a program népszerűsítésébe

„A TÖOSZ mintegy 1700 település polgármesterével van személyes kapcsolatban, ami remek lehetőség a postának, hogy az új postapartneri program előnyeit, üzleti hozadékát megismertesse az érintett kistelepülések önkormányzataival, rajtuk keresztül pedig a helyi vállalkozókkal. Nekünk tehát alapvető érdekünk a TÖOSZ-szal való együttműködés, ezért jelentkeztünk a szervezetnél a program megismertetésének szándékával. Bízunk abban, hogy a következő fél évben az ő kommunikációjukkal és közbenjárásukkal minél több kistelepülés és helyi vállalkozó látja meg az üzleti potenciált az új partneri programban és lép együttműködésre a Magyar Postával” – idézi a közlemény a társaság elnök-vezérigazgatóját, Balczó Barnabást.

„Gyakorló polgármesterként magam is tapasztalom, hogy mekkora jelentősége van egy olyan közösségi térnek egy település életében, ahol a 21. század modern eszköztárát használva intézhetik a helyiek az ügyeiket. Ennek a térnek szerves része kell legyen a posta, hiszen a postai szolgáltatások helyben tartásával a lakók életminősége javítható és a település egésze könnyebben kapcsolható a gazdasági vérkeringésbe. A legnagyobb taglétszámú önkormányzati érdekvédelmi szervezetként pontosan ismerjük a kistelepüléseket, ezért azt tudjuk vállalni, hogy ennek a partnerségnek az előnyeit, üzleti hasznát megismertetjük a tagönkormányzatainkkal, rajtuk keresztül pedig a helyi vállalkozásokkal”– tette hozzá Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke.

A most aláírt megállapodásban a Magyar Posta vállalta, hogy a TÖOSZ-t kiemelt partnerként kezeli, a szervezet postai hálózattal és postai szolgáltatásokkal kapcsolatos megkereséseire soron kívül válaszol és konzultációs lehetőséget biztosít számára. 

Az együttműködésre mindkét fél munkacsoportot hoz létre, amelynek a feladata az egyeztetés, az érdeklődő helyi vállalkozók, önkormányzatok oldaláról felmerülő kérdések tisztázása és az új partnerségek kialakításának támogatása.