Az amerikai kormány kedden bejelentette, hogy rendkívüli erőfeszítéseket fognak tenni annak érdekében, hogy 250 ezer mentort és oktatót toborozzanak, akik segítséget nyújtsanak a koronavírus-járvány során a tanulásban lemaradó diákoknak – számolt be róla a Reuters.

Az AmeriCorps és az amerikai Oktatási Minisztérium, valamint más civil szervezetek által támogatott programba folyamatosan keresik a felnőtteket, akik majd az elkövetkező 3 évben részt vehetnek a gyermekek felzárkóztatásában és korrepetálásban.

France, Perpignan, 2022-04-22. Illustration awareness of school bullying in a primary school class. The Conseil departemental d acces au droit des Pyrenees-Orientales (CDAD66) is raising awareness of school bullying and the 119 emergency number among pupils from CM1 to 6eme in 16 classes spread over 3 departments. Photograph by Arnaud Le Vu / Hans Lucas.?France, Perpignan, 2022-04-22. Illustration sensibilisation au harcelement scolaire dans une classe de primaire. Le Conseil departemental d acces au droit des Pyrenees-Orientales (CDAD66) sensibilise au harcelement scolaire et au numero d urgence 119 les eleves de CM1 a la 6eme de 16 classes repartis sur 3 departements. Photographie de Arnaud Le Vu / Hans Lucas. (Photo by Arnaud Le Vu / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Fotó: Arnaud Le Vu / AFP

A kormányzat szerint a diákok átlagosan kettő-négy hónapos lemaradásban vannak az olvasási és matematikai tudás terén a koronavírus miatti lezárások miatt. A program célja, hogy segítsenek a diákoknak a lemaradást és a tudásbeli hiányt pótolni.

Különböző kutatások azt mutatják, hogy a magasan képzett oktatók és mentorok rendkívül pozitív hatással vannak a tanulók eredményeire, közérzetére és sikerérzetére

– olvasható a Fehér Ház közleményében.

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Joe Biden arra is felszólította az oktatási intézményeket, hogy a COVID-segélycsomagja által biztosított 122 milliárd dolláros (48 ezer milliárd forint) forrást használják fel minőségi és hatékony oktatási programok megszervezésére.