Nemzetközi gazdaság

Egy rapper nyithatja újra az orosz Starbucksokat

Egy rapper és egy vendéglátós együttműködésének köszönhetően csütörtökön ismét kinyitnak a korábban a Starbucks tulajdonában lévő kávézók – tudta meg a Reuters. Mindezt az országban rendkívül népszerű zenész, Timati az Instagramon is tudatta a nagyvilággal.

Az üzlet neve ezentúl Stars Coffee lesz, és a logó is emlékeztet a nagy elődre, hasonlóan olyan világmárkák klónjaihoz, mint a Coca-Cola. A Starbucks májusban döntött úgy, hogy kivonul az orosz piacról, ahol a cégnek 130 üzlete és közel kétezer alkalmazottja volt.

Az újranyitás az Ukrajna ellen indított háború ellen tiltakozó, majd a korábbi helyeken új tulajdonossal, Vkusznói tocska (finom és kész) néven próbálkozó McDonald’s történetét idézi, és Timati mellett a vendéglátós Anton Pinszkij és a Szingyika holding a társtulajdonos.

Fotó: Alexey Druzhinin / AFP

Timati július végén jelentette be, hogy a Starbucks összes oroszországi eszköze elkelt, és hogy az első üzletek augusztusban nyílnak. A legelső Starbucks 2007-ben nyitott meg Moszkvában. 

A rapper egyébként lelkes támogatója az ország vezetésének, az egyik számában arról énekel, hogy Vlagyimir Putyin a legjobb barátja.

 

Timati Starbucks Oroszország szankciók Oroszország ellen
Kapcsolódó cikkek