Nemzetközi gazdaság

Egyre nagyobb elánnal lövi Bahmutot az orosz tüzérség

Még mindig nem sikerült teljesen elfoglalnia a várost az orosz hadseregnek. Bahmutnál hónapok óta véres harcok zajlanak.

Fokozták az orosz erők a kelet-ukrajnai, Donyeck megyei Bahmut elleni tüzérségi támadásokat és légi csapásokat kedden – közölte Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka.

Hot war continues around Bakhmut
DONETSK OBLAST, UKRAINE - APRIL 13: Ukrainian soldiers of the 80th brigade firing artillery in the direction of Bakhmut as the Russia-Ukraine war continues in Donetsk Oblast, Ukraine on April 13, 2023. Diego Herrera Carcedo / Anadolu Agency (Photo by Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Hot war continues around Bakhmut Bahmut
Egyre nagyobb elánnap lövi Bahmutot az orosz tüzérség.
Fotó: AFP

Szavai szerint az oroszok éppen porig rombolják a várost. Hozzátette, hogy a helyzetet pillanatnyilag ellenőrzés alatt tartják, az orosz csapatok jelentős veszteségeket szenvednek el, az ukrán erők képesek érezhetően csökkenteni az orosz támadások erejét.

Szirszkij tájékoztatása szerint más frontokon – Kupjanszknál és Limannál – is sikerrel vertek vissza több orosz előrenyomulási kísérletet.

A legutóbbi moszkvai tájékoztatás szerint a hónapok óta ostromlott Bahmut nagyjából 80 százalékát már elfoglalták az orosz erők. A korábban 70 ezres népességű városból nagyrészt távoztak a polgári lakosok, de pár száz civil máig nem hagyta el otthonát.

Orosz szóvivő: Bahmut nyugati részeiért folyik az ostrom

Az orosz tábornok szerint az ukrán fegyveres erők az elmúlt nap folyamán 555 főt veszíthettek.

 

Bahmut háború Ukrajna
Kapcsolódó cikkek