A kriptopénzek szerdán a részvényekkel együtt estek, mivel a befektetők aggódtak az adósságplafon és a Fed következő lépése miatt – írta a CNBC.

Beautiful abstract of cryptocurrency illustration concept shows lines and symbol of the Bitcoin in the dark background.
Fotó: Getty Images

A bitcoin több mint 3 százalékkal, 26 207,42 dollárra esett, az ether pedig körülbelül ugyanennyit veszített, és 1787,17 dolláron kereskedtek vele a CoinMetrics szerint.

A mozgás egybeesett az amerikai részvények esésével. A Dow közel 300 pontot esett, míg az S&P 500 és a Nasdaq Composite egyenként körülbelül 1 százalékot csökkent.

Szerdán Kevin McCarthy házelnök azt mondta, hogy az adósságplafonról szóló tárgyalások még mindig a kiadások szintjén akadnak el – nyolc nap van hátra addig, amikor fenyeget az Egyesült Államok fizetésképtelensége, de szerinte a tárgyalócsoportok szerdán megegyezésre juthatnak.

Annak ellenére, hogy a kriptoé egy globális piac, a volumenek eléggé megemelkednek az amerikai kereskedési órák alatt, így néha a nagy kriptomozgások követik a nagy részvénymozgásokat, amelyek makrovezéreltek

– mondta David Wells, az Enclave Markets vezérigazgatója.

A befektetők szorosan követik a Washingtonban folyó adósságplafon-tárgyalásokat, s miután kamatemelési várakozásaik felfelé mozdulnak, a ismét kockázati eszközként kezdett viselkedni, ahogyan az év elején az arannyal is kezdett jobban együtt kereskedni.

A bitcoin és az ether a 2023-as év legrosszabb hónapját éli, 10 százalékkal, illetve 6 százalékkal estek. A bitcoin a negyedévben közel 8 százalékot esett, miután az első negyedévet 71 százalékos emelkedéssel zárta. Az ethereum 2 százalékot esett, miután az első negyedévben 52 százalékos emelkedést könyvelhetett el.