Nemzetközi gazdaság

Minden korábbinál aktívabbak a civilek a háború sújtotta Ukrajnában

Az orosz–ukrán háború kitörése óta jelentősen megnőtt a jótékonysági szervezetek száma.

Az orosz–ukrán háború kezdete óra csaknem kilencezer jótékonysági alapítványt és hatezer civil szervezetet jegyeztek be hivatalosan Ukrajnában – jelentette ki Vjacseszlav Hardikov, az ukrán igazságügyi minisztérium állami nyilvántartási osztályának igazgatóhelyettese – írta meg a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai hírportál.

Fotó: Sergei Supinsky / AFP

A szakértő arról számolt be, hogy sok újonnan létrehozott szervezet jelent meg az elmúlt bő másfél évben. Ukrajnában körülbelül kilencezer jótékonysági alapítványt jegyeztek be, annak ellenére is, hogy a háború előtti években a jótékonysági szervezetek nem voltak túl gyakoriak keleti szomszédunknál.

Ami a társadalmi szervezeteket illeti, a háború ideje alatt már mintegy hatezer civil szervezet jött létre, és a többségük azóta is működik

– emelte ki Hardikov.

Hozzátette, hogy ezzel párhuzamosan aktívan akkreditálják a civil szervezetek különálló egységeit is. Ráadásul tavaly február 24-e óta a nemzetközi szervezetek és jótékonysági alapítványok 85 új képviseleti irodát nyitottak Ukrajnában. Hardikov kiemelte: az igazságügyi tárca fontos célja az, hogy egyszerűsítse és megkönnyítse a civil szervezetek nyilvántartásba vételi eljárását, mivel ennek köszönhetően a szervezetek is hamarabb munkához láthatnak.

Lefoglalt iráni lőszerrel támogatja Ukrajnát Washington

Több mint egymillió darabos fegyverszállítmányt küldtek Kijevnek. Iráni drónok gyakran előfordulnak az orosz–ukrán háborúban.

 

 

Vjacseszlav Hardikov jótékonysági alapítvány háború Ukrajna civil szervezet
Kapcsolódó cikkek