Nincs vége az elbocsátásoknak a Google-nél a céget vezető Sundar Pichaiu egy belső, dolgozónak küldött üzenete szerint. A szerdán kiküldött levélben ugyanakkor Pichai jelezte, hogy a mostani leépítések nem lesznek akkorák, mint a tavalyiak.

Sundar Pichai, CEO of Google and Alphabet, speaks during the “Innovation That Empowers” conversation at the Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) Leaders' Week in San Francisco, California, on November 16, 2023. The APEC Summit takes place through November 17. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)
Fotó: AFP

Mint ismert, a keresőóriás tavaly januárban az alkalmazottai 6 százalékát eresztette szélnek, ami 12 ezer főt érintett. A mostani leépítések célja a fölösleges rétegek felszámolásával a végrehajtás egyszerűsítése és felgyorsítása – írja a Business Insider.

A vezérigazgató arról is írt levelében, hogy 

a cégnek ambiciózus célja vannak, és idén a fő prioritásokba fektetnek be. Azonban ahhoz, hogy erre legyen kapacitás, nehéz döntéseket kell hozniuk.

Azt a Google egyelőre nem árulta el, hogy hány főt érintenek az elbocsátások. A bejelentés alig egy héttel követi a cég azon döntését, mely az eszközökkel és szolgáltatásokkal foglalkozó részlegtől több száz főt bocsátott el.