Nem mindennapi esett miatt került bajba egy világhírű művész. A Dominikai Köztársaság mezőgazdasági minisztériumához tartozó növénykarantén-ellenőrzési szolgálat (AIPC) technikusai a Higüey-i Punta Cana nemzetközi repülőtéren lefoglaltak egy nagy mennyiségű élelmiszercsomagot Julio Iglesiasnál – írta meg a Dominican Today.

Julio Iglesias "Mexico" Album Release Photo CallMEXICO CITY, MEXICO - SEPTEMBER 23:  Singer Julio Iglesias and mariachi performs during the launch of Julio Iglesias's new album "Mexico" and celebrating his birthday at Hacienda Los Morales on September 23, 2015 in Mexico City, Mexico.  (Photo by Victor Chavez/WireImage)
Julio Iglesias visszaeső gyümölcs- és zöldségcsempésznek számít.
Fotó: Getty Images

A spanyol énekes poggyászában az ellenőrök összesen 42,16 kilogrammnyi epret, málnát, áfonyát, cseresznyét, paradicsomot, céklát, zellert, babot, spenótot, salátát, gombát, rukkolát és csirkehúst találtak, amelyet a Dominikai Köztársaságba akart becsempészni. Enrique Iglesias édesapját a Bahamákról induló N768JJ számú járaton kapcsolták le rakományával együtt múlt szerdán.

Az üggyel kapcsolatban a mezőgazdasági tárca növényegészségügyi igazgatója, Rosa Lazala sajtótájékoztatót tartott. Bár nem közölte a spanyol művész nevét, azonban a repülőtéri források azonosították, hogy Julio Iglesiasról van szó. A 80 éves énekes visszaesőnek számít, mivel korábban már többször is megpróbált más országokból gyümölcsöket és zöldségeket csempészni a Dominikai Köztársaságba.

A minisztérium közleménye szerint munkatársaik a repülőterek mellett a szárazföldi határátkelőhelyeken is folyamatosan tartanak ellenőrzéseket, hogy ne kerüljenek az országba olyan állati vagy növényi eredetű termékek, amelyek veszélyeztethetik a hazai termelést. A szigorú szabályozásra a tárca tájékoztatása szerint azért van szükség, mert az ország La Altagracia tartományában már többször is a helyi mediterrán gyümölcsfajokat megtámadó járvány ütötte fel a fejét, amelyet a Punta Cana repülőtéren leszálló turisták hoztak be.