A Nexi európai PayTech vállalata stratégiai partneri megállapodást kötött a Mastercarddal a nyílt bankolási programjához. Az együttműködés célja, hogy hatékonyabbá tegyék az e-kereskedelmi tranzakciókat a Nexi és a Mastercard közös európai megoldását alkalmazva. Ezáltal olyan integrált digitális ökoszisztéma jön létre a Mastercard nyílt bankolási technológiájára alapozva, ami biztonságossá és zökkenőmentessé teszi az online fizetéseket a fogyasztók számára.

Woman,Is,Doing,Online,Purchases.,Girl,Is,Doing,Shopping,Using
Woman is doing online purchases. Girl is doing shopping using phone and credit card at home.
Stratégiai partnerségre lépett a Mastercard és a Nexi.
Fotó: Shutterstock

A hagyományos fizetési lehetőségekkel ellentétben a nyílt banki szolgáltatások lehetővé teszik, hogy a fogyasztók gyors digitális fizetéseket kezdeményezzenek kereskedők irányába közvetlenül a fogyasztó bankszámláján keresztül, ami egyszerűvé és hatékonnyá teszi a folyamatot.

A kereskedők számára azért is előnyös lesz ez a megoldás, mert azonnal hozzáférhetnek majd a teljesített tranzakciókból származó bevételeikhez. 

Az innovatív nyílt bankolási technológia segítségével a kereskedők még jobban megfelelhetnek a gyors és problémamentes fizetést preferáló vásárlói elvárásoknak.

Izgatottan várjuk, hogy a Nexivel együttműködve egy olyan fizetési megoldást hozzunk létre, amely élvezetesebbé és biztonságosabbá teszi az online vásárlást

– mondta Bart Willaert, a Mastercard nemzetközi nyílt bankolásért felelős vezetője.