Augusztus 27-től vezeti ki a kötvényét a tőzsdéről a Pannon GSM Rt -- jelentette be a mobilszolgáltató második negyedévét értékelő tájékoztatón Kubatov János, a társaság pénzügyi igazgatója. A papír csak február 26-án járna le, de a cég a visszavásárlás mellett döntött, mivel a tőzsdei forgalmazás túl drágának bizonyult. A kötvények visszavételét a júniusban felvett 35 milliárd forintos hitelből finanszírozzák.
A társaság ez év április-június közti időszakát értékelve Király István marketingigazgató kiemelte, hogy ez volt a cég életében az első olyan negyedév, amikor a hazai piac növekedéséből a piacvezető Westellel azonos arányt, 43-43 százalékot tudtak kihasítani.
Az augusztus elsejével 1 millió 606 ezer előfizetőt számláló Pannon GSM Rt. jelenleg a hazai mobilpiaci ügyfelek mintegy 40 százalékát mondhatja magáénak. A teljes magyarországi mobilpenetrációt az év végére már 50 százalék körülire becsüli, az 5 milliós piacból továbbra is legalább 40 százalékos részesedést akar elérni.
A cég az idén a tavalyit 40 százalékkal meghaladó árbevételt és mintegy 70 százalékkal nagyobb adózás előtti eredményt tervez. Tavaly 98,4 milliárd forint árbevétel és 10,6 milliárdos adózás előtti nyereség jellemezte működését.
A tulajdonosváltással kapcsolatos kérdésünkre a cég képviselői elmondták, hogy várhatóan szeptemberben zárulnak le a részvényátalakítással kapcsolatos tárgyalások, amelynek során a norvég Telenor válik a mobilszolgáltató egyetlen tulajdonosává. A koncessziós szerződés kikötése miatt azonban formailag valószínűleg a norvég cég Magyarországon bejegyzett leányvállalata birtokolja majd a 25 százalék plusz egy szavazatot biztosító részvénycsomagot.