Pénz- és tőkepiac

BKV-bérlettel olcsóbb lehet a kötelező biztosítás

Átlagosan 15 százalékkal emelik a jövő évi tarifát kötelező biztosításnál.

A BKV-bérletesek lehetnek a novemberi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási kampány nyertesei, de azok is kaphatnak kedvezményt, akik nem napi ingázásra használják a kocsijukat. Pótdíjazza viszont némelyik biztosító egyebek között a gázüzemi járművek tulajdonosait és azokra a kocsikra is magasabb díjat szabnak ki, amelyeket, például egy családban több felnőtt közösen használ – írja a CLB biztosítási alkusz cég a közleményében.

Kgfb díjban nagyjából azt hozták a biztosítók, amit a szakma kalkulált, átlagosan 15 százalékkal emelik a jövő évi tarifát. Ez azonban valóban egy erős átlag, mert nagy a szórás:

lesznek, akik az interneten a jelenleginél akár 40 százalékkal magasabb díjat is találnak maguknak, míg mások az ideinél 10 százalékkal olcsóbbra is bukkanhatnak

– figyelmeztet Németh Péter. A CLB biztosítási alkusz cég kommunikációs és értékesítési igazgatója szerint éppen ezért nem szabad kapkodni, érdemes figyelmesen válogatni az ajánlatok között.


Forrás: Mohai Balázs / MTI

Az alkusz szerint idei

újdonság a BKV-kedvezmény. Ez azonban nem a közösségi közlekedésben való díjkedvezményt jelenti, hanem azt, hogy van olyan biztosító, amelyik jutalmazza azt az autóst, aki legalább tíz hónapig BKV-bérletet vesz.

A jövő évre szóló ajánlatok között speciális és új tételeket is fel lehet fedezni, ilyen például a repülőtéri kiszolgálóként dolgozókra szabott kedvezmény. Jutalompont – vagyis, kedvezmény – illeti meg némelyik biztosítónál azokat is, akik nem mindennapos ingázásra használják a járművüket, legalábbis nem 80 kilométernél nagyobb távolságból – sorolja a kedvezőbb ajánlatokat a szakértő.

A CLB szerint az idei kampány lényegesen csendesebb a szokásosnál, hiszen évről, évre csökken – jelenleg nagyjából 1 millió – azoknak a járműveknek a száma, amelyeknek év végén van a fordulója.

BKV CLB kötelező biztoítás kgfb
Kapcsolódó cikkek