Pénz- és tőkepiac

Újabb forrásbevonásra készül a Nutex

Vacillálnak a befektetők, hogy az újabb hígítást vagy a beáramló friss tőkét árazzák.

Hétfőn késő este tette közzé a Nutex a BÉT honlapján, hogy a tavaly december 20-án tartott rendkívüli közgyűlés határozata alapján, az Igazgatótanács a társaság alaptőkéjét, zárt körben, új részvények forgalomba hozatalával, 265,56 millió forinttal, pénzbeli hozzájárulás ellenében felemeli.

A 12 forint névértékű részvények kibocsátási értéke 31 forint, a teljes kibocsátási érték pedig 686,03 millió forint.

A társaság alaptőkéje 1,395 milliárd forintra változik. A tőkeemelés céljaként a forrásbevonást és a tőkehelyzet javítását jelölték meg.

A árfolyamát kedden délután 29 forint közelében, 1-2 százalékos pluszban jegyezték. Láthatóan nem tudta eldönteni a piac, hogy a hígítást árazza inkább vagy a várhatóan beáramló friss tőkét. Napközben egy 2 forintos sávban oszcillált a kurzus.

Fotó: BÉT

Ráadásul e héttől felére csökkentette részvényei névértékét a Nutex. A terméklista január 26-tól módosult. A 24 forint névértékű törzsrészvényeket 12 forint névértékű törzsrészvényekre cserélték. És amennyivel leszállították az alaptőkét, annyival, 1,129 milliárd forinttal növelték az eredménytartalékot.

Bár az elmúlt években veszteséget termelt a társaság, de adósságaiktól megszabadultak, nagyrészt a készpénzes, zártkörű tőkeemelések során. Sőt, a tőkeemeléseknek köszönhetően jelentős készpénzkészletet halmoztak fel, mely alkalmas lehet akvizíciók finanszírozására.

November óta 20 forint alól 30 forint közelébe emelkedett a kurzus.

BÉT tőzsde Nutex
Kapcsolódó cikkek