Pénz- és tőkepiac

Kaszinó részvények is profitálnak a rotációból

Már az utazási papírokat is elérte a részvénypiaci rotáció, amit az amerikai kötvényhozamok mellett a kedvező járványügyi hírek fűtenek.

Már az utazási papírokat is elérte a részvénypiaci rotáció, amit az amerikai kötvényhozamok mellett a kedvező járványügyi hírek fűtenek. A makaói, szingapúri és vegasi kaszinóiról ismert Las Vegas Sands részvénye is most jött lendületbe, az elmúlt 5 napban 9 százalékot emelkedett az árfolyam, nagyon fontos ellenállásokat lépett át.

Egyéves csúcsot döntött a kurzus és egyre izgalmasabb a technikai kép – hívta fel a fiygelmet Nagy-György János, a KBC elemzője. Mint mondta, a Las Vegas Sands részvénye ugyan rosszul kezdte az idei évet, január végére 48 dollár környékére süllyedt az árfolyam 60 dollár közeléből. Az utóbbi hetekben azonban hatalmas fordulat állt be, s az emelkedő trendvonalról felpattant a kurzus, mely áttörte a 200 napos és az 50 napos mozgóátlagot, majd pénteken 60 dollár fölé került.

Fotó: Christoph Schmidt/dpa/AFP

Hétfőn pedig már egyéves csúcsot döntött az árfolyam, amely 64 dollár közelébe is felszúrt, és végül 61,7 dolláron, 2,6 százalékos pluszban zárt.

Az elemző szerint a 60 dolláros ellenállás áttörése nagy fegyvertény, tovább javult a technikai kép, így újabb szinteket célozhat meg az árfolyam. Első körben betöltésre kerülhet a tavaly februári rés, majd a 70 dolláros szint is célkeresztbe vehető. A lendület megakadása esetén a 60 dolláros szint tesztelhető vissza, alatta pedig 55,5 dollárnál húzódnak még nem túl távoli támaszok.

Las Vegas Las Vegas Sands
Kapcsolódó cikkek