Pénz- és tőkepiac

Regionális babérokra tör a biztosításközvetítő

Újabb külföldi cégekkel bővült a Netrisk-csoport.

A Netrisk szerdai közleménye szerint tovább bővült a csoport kelet-közép-európai online biztosításközvetítő platformja, miután a csoport megvásárolta a cseh Porovnej24.cz és a szlovák Netfinancie.sk összehasonlító portálokat működtető társaságok 100 százalékos tulajdonrészét.

Mint írták, a 2011-ben alapított Porovnej24.cz a harmadik legnagyobb cseh összehasonlító portál,

míg a 2006-ban alapított Netfinancie.sk a szlovák piac második legnagyobb online biztosítási brókercége.

A cseh és szlovák online közvetítői piacon is meghatározó pozíciót betöltő Klikpojišteni (a továbbaikban: Klik) társaság 2020 májusa óta a Netrisk-csoporthoz tartozik, a mostani lépéssel a Netrisk jelentősen megerősítette piaci pozícióit mind Csehországban, mind Szlovákiában.

Fotó: Getty Images

Mind a Klik, mind a Porovnej.24 és a Netfinancie transzparens díj-összehasonlítási lehetőséget kínál ügyfeleinek online portálon és irodán keresztül egyaránt. Tevékenységük kiterjed többek között a kgfb, casco, lakás- és utasbiztosítási, valamint kockázati életbiztosítási területekre, a csoport emellett Csehországban energiaszolgáltatók, hitelezéssel és egyéb pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó cégek ajánlatainak összehasonlításával is foglalkozik.

A mostani két akvizíció is meggyőző jele annak, hogy elkötelezettek vagyunk a Netrisk-csoport aktív kelet-közép-európai terjeszkedésének folytatása mellett, amelyet hazai tudásbázisunkra és tapasztalatainkra építve az előző évben kezdtünk el

– hangsúlyozta Sebestyén László, a Netrisk-csoport elnöke.

Félmillióan robognak kötelező biztosítás nélkül

Nem éri meg spórolni az évi néhány ezer forintos díjon.

 

Porovnej.24 Netfinancie KLIK biztosítási piac díjösszehasonlító Netrisk
Kapcsolódó cikkek