Több mint 90 százalékkal növekszik az AutoWallis-részvények súlya a BUX-kosárban a Budapesti Értéktőzsde előző, tavaly szeptemberi határozatához képest. A döntés értelmében a autósvállalatának részvényei március 21-től 0,5098 százalékos súllyal szerepelnek a BUX-indexben, ezzel a 10. legnagyobb pozíciót elfoglalva.

Az autóstársaság közleménye szerint a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) lépése hozzájárul az AutoWallis tőkepiaci stratégiájának megvalósításához, melynek egyik célja a cég tőkepiaci aktivitásának további fokozása, a részvények közkézhányadának, likviditásának emelése.

Fotó: BÉT

A stratégia részeként az AutoWallis csak az elmúlt két évben összesen 21 milliárd forint forrást (9,6 milliárdot kötvényből, 11,4 milliárdot részvényből) vont be. A társaság által végrehajtott tavalyi, minden várakozást felülmúló nyilvános részvénykibocsátás során az előzetes 6-8 milliárdos tervhez képest több mint 17 milliárd forint összegű részvényjegyzési igényt adtak le lakossági és intézményi befektetők. A részvényjegyzésben több mint 1200 befektető vett részt, így a társaság részvényeseinek köre ma már meghaladja a 4000-et, ami jelentősen támogatja a papírok likviditását.

Székely Gábor, az AutoWallis befektetői kapcsolatok igazgatója elmondta, hogy

a társaság 2022-ben tovább tervezi bővíteni részvételét a BÉT piacfejlesztési programjában, így részvényei az elemzési mellett az árjegyzési programba is bekerülhetnek, ami szintén hozzájárulhat a részvényforgalom növekedéséhez.

Az elemzési program keretében a Concorde Értékpapír Zrt. elemzi rendszeresen a tőzsde autósvállalatának papírjait. Emellett az AutoWallis részvényeit követi az OTP Bank és a Kalliwoda Research is.