Az előző napok nagy esését követően felpattantak pénteken a vezető amerikai részvényindexek. A Dow Jones 1,2 százalékot erősödött délután négy óráig, az S&P 500 pedig ennél is jelentősebb, 1,9 százalékos emelkedéssel rajtolt. A főként technológiai részvényeket tartalmazó Nasdaq Composite Index három százalékos ralinál jár.

Az optimista hangulatot Jerome Powell frissen újraválasztott Fed-elnök szavai ágyaztak meg, aki megerősítette, hogy nem tervez a vártnál nagyobb mértékű monetáris szigorítást.

NEW YORK, USA - JULY 01: Hepsiburada ad is seen as Hepsiburda became the first Turkish company listed on NASDAQ stock exchange and was valued at $3.9 billion in the initial public offering on first day of trading. Hepsiburda advertisement about it during opening bell on NASDAQ seen on big screen outside of stock exchange on Times Square. Lev Radin / Anadolu Agency (Photo by Lev Radin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: LEV RADIN / AFP

A kiemelkedően teljesítő tengerentúli papírok közé tartozik a Robinhood, melynek árfolyama 22 százalékkal ralizik, miután  kiderült, hogy az FTX kereskedési platform vezérigazgatója, a kripto milliárdos Sam Bankman-Fried, 7,6 százalékos részesedést szerzett a vállalatban.

Nem minden technológiai cég remekel a hét utolsó kereskedési napján, a Twitter kurzusa 10 százalékkal zuhant be, miután bejelentette, ideiglenesen felfüggeszti a közösségi médiaplatform megvásárlását, mert szeretne meggyőződni róla, hogy valóban kevesebb mint 5 százalék a hamis fiókok aránya a platformon.

A Tesla vezérigazgatója később sietett megnyugtatni a befektetőket, hogy továbbra is elkötelezett a felvásárlás mellett. A Wedbush részvényelemzője szerint nem kizárt, hogy a különc milliárdos Tesla-vezér alacsonyabb vételárat próbál kicsikarni.